Nu till saken. Igår gjorde jag en fantastiskt god lasagne som jag tänkte dela med mig av!
Squashlasagne:
1 squash
Salt
Köttfärs:
500g köttfärs
2 vitlökar (normal storlek)
1 pkt passerade tomater
1 Tomat
1 klick smör (inte margarin, äkta smör)
1 lök
Salt
Vitpeppar
Cayennepeppar
Basilika (färsk eller torkad)
Kanel (om så önskas)
Ostsås:
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde (40%)
150 g riven valfri ost
Salt
1 dl vispgrädde (40%)
150 g riven valfri ost
Salt
Vitpeppar
Ost till toppen
Gör så här:
Var ute i god tid med dagens matlagning och skiva din squash i tre-fyra bitar beroende på storlek. Skär sedan varje bit i ca 3mm tjocka skivor, längs med biten så att du får långa avlånga skivor.
Lägg bitarna på en bit papper och höll salt på. Låt stå. Jag brukar göra mina på morgonen och därefter fortsätta matlagningen på kvällen.
Detta gör att vätskan dras ur squashen och lasagnen blir inte så rinnig.
Gör köttfärsen:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka lök, pressa vitlök och hacka tomaten. Fräs detta i en klick smör i stekpannan. Lägg i köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Häll i de passerade tomaterna och kryddorna. Smaka av och låt puttra ett tag. Ju längre desto bättre.
Gör ostsåsen:
Häll i créme fraiche och grädde i en kastrull och koka upp. Salta och peppra. Ta av från plattan och häll i osten. Rör tills det smält helt.
Squashen:
Skölj av den från saltet och torka bitarna.
Slutförande:
Ta en ugnsfast form. Börja med köttfärs i botten, därefter squashen och lite ostsås ovanpå. Därefter tar du resten av köttfärsen och häller på, de sista squashbitarna täcker köttfärsen och därefter sista ostsåsen och toppa med riven ost som slutfinish. Skjuts in i ugnen tills osten har smält. Tar ca 20-30 minuter beroende på vilken ost du använde.
Servera med en god sallad!
Lasagnen är lika god dagen efter att värma.
Även om man inte kör lchf går denna lika bra för er kolhydratsätande människor att göra och äta!
Enjoy!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar